събота, 3 октомври 2015 г.

ЦАРЯТ НА ДЕСЕРТИТЕ

                                                             




                                                          ТИРАМИСУ 



4 яйца
1 ч.ч.захар
500 гр.маскарпоне
200 гр.течна сл.сметана
2 пак.бишкоти
1 ч.ч.еспресо
1 к.ч.бренди
какао за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Разделям белтъци от жълтъци.Към жълтъците добавям захарта и бия до побеляване.След това прибавям и маскарпонето - разбивам.Добавям и разбитата сметана.В отделна купа - бия белтъците на сняг и ги прибавям към другата смес,като леко разбърквам със шпатула.За да напоя бишкотите със ароматна течност - смесвам еспресото и брендито.В подходяща стъклена форма - разстилам част от кремообразната смес и нареждам един ред бишкоти,предварително напоени.Поръсвам с какао.Разстилам отново от сместа и отново редя напоени бишкоти докато свършат.Готовия сладкиш престоява едно денонощие в хладилник - ако устоите При поднасяне - обилно поръсвам с какао. Невероятен вкус ! Опитайте !

Няма коментари:

Публикуване на коментар