вторник, 6 октомври 2015 г.

ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕШ ЗА ДА БЪДЕШ БОГАТ-2

В каква посока се движите?

Ето няколко примера за тоВа как програмирането на бедността може да засегне даже някои от най-изВестните и финансово най-богати хора В света:
• Марая Кери имаше над 100 милиона долара – В едно неотдавнашно интервю обаче тя каза, че понякога се чувства финансово несигурна.
• В едно интербю наскоро милиардерката Марта Стюарт каза: „Имам красива Вила В Хамптън, но тя не е, както се оказВа, билата на моите мечти.
Тя не гледа към океана, както много ми се иска, и няма дърВени подоВе от дялано дърВо, които обожавам. Тя няма малък док, където да държа лодчицата си и няма плитката вода на тиха лагуна, където да мога да си късам иветя.
• Когато го помолили да потвърди слуховете, че притежава над милиард долара, Дж. Пол Гети отгоВорил: „Да, предполагам, че е Вярно, но с един милиард долара не можеш да си позволиш толкоВа неща, колкото преди.”
• Когато старият Джон Д. Рокфелер научил, че членовете на семейството искат да му подарят инвалидна количка, за да може да обикаля имението си, той им казал: „Ако не възразявате, по-добре ми подарете тези пари.”
Парите ви дават свободата да правите с времето си, каквото искате. Ричард Брансън, милиардер
Надявам се, вече започвате да разбирате, че колкото и много пари да имате, те никога няма да са достатъчни, за да ви направят богати.
Качеството на вашите мисли, в крайна сметка, ще създаде качеството на живота ви.
Богаташкото мислене ви води към по-голяма свобода и по-голямо богатство; бедняшкото мислене, понякога наричано „бедняшки манталитет”, насочва вниманието ви към това, което не можете да имате и ви отдалечава от възможността.
Вие имате безкрайно творчески ум и безкрайна способност да бъдете богат. Просто трябва да се научите как да ги използвате.

Силата на целенасочеността

Един от най-основните работни принципи на успеха е следният: Получавате повече от това, към което насочвате вниманието си. Насочи вниманието си към това, което искаш, а НЕ към това, от което си недоволен!
Ако се концентрирате върху бедността и недоимъка, ще по-лучавате повече от тях в живота си. Ако се концентрирате върху богатстВото което имате, също ще получавате повече от него.
Жизнено важно е да препрограмирате подсъзнателния си разум така, че постоянно да сте концентриран върху това, което искате да създадете в този случай, по-голяма свобода и повече финансово изобилие.
Когато започнете да се чувствате богат и да се виждате като богат човек, ще видите как расте финансовото ви състояние. Когато станете по-богат в мислите и емоциите си, ще изпитате още по-голяма свобода в живота си.
Не става въпрос „да се имитира” това състояние.
Тъй като много хора смятат, че да бъдеш богат означава единствено да имаш много пари, те мислят, че за да се чувстват богати, трябВа да действат според тяхната представа за „милионер”.
Те си купуват скъпи дрехи, луксозни коли и бижута, опитвайки се да предизвикат В себе си „усещането” да бъдеш богат.
ТоВа може да дейстВа до известен момент, но често пъти оказва обратен ефект по-скоро, отколкото сте очаквали.
Можете да се чувствате богат, движейки се към Royal Ascot с нает Rolls Royce и взет под наем смокинг, но колко богат ще се чувствате, когато пристигне сметката по кредитната ви карта, а нямате представа как ще я платите?
ПоВечето хора се изненадват, че нещата, които пораждат у тях усещането за богатство, рядко струват много пари.
Ето някои от богатите моменти, които преживях днес и които не са свързани с пари:
  • Слушане на любимия диск, който ме връща към щастливи спомени.
  • Прекарване на времето с приятели, просто за забавление
  • Търсене на статии за любимия ми сайт lifehack.bg
  • Разходка в парка с моето куче
Всички имаме такиВа моменти всеки ден – просто сме свикнали да не им обръщаме внимание, а вместо това се вторачваме във всички онези неща, които НЕ харесваме и които все още не съответстват на нашите желания.
Започнете с търсенето на нещо, което ви създава усещане за изобилието и богатството на ежедневния ви живот.
В онези моменти” когато изпитВате удоволствие от своята работа, купувате си нещо красиво, правите дарение за добра кауза или просто влизате в ресторант, знаейки, че можете да си поръчате всичко, което искате, вашето вътрешно преживяване в този момент ще бъде същото като на най-богатия милиардер.
Не са ли богатите хора просто по-големи късметлии от останалите?
Преди всичко, няма „богати хора” или „бедни хора”.
Богаташкото мислене води до богат живот, без значение колко пари имате в банката. Що се отнася до късмета, научните изследвания показват, че нещата не стоят така.
Неотдавна в Америка беше проведено изследване върху ефекта на така наречения „проактивен характер”.
То показа, че онези, които забелязват възможностите и действат според тях, печелят повече пари, получават повишение по-често и са по-щастливи в професията си.
С други думи, ние създаваме собствения си късмет чрез начина, по-който мислим, чувстваме и действаме на този свят.
В тази връзка шампионът по бейзбол Ърл Уилсън казал веднъж:
„Разбира се, успехът е въпрос на късмет – просто попитайте всеки, който се е провалил!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар